Föreningen Ljungbyheds Militärhistoriska Museum har

bl. a. som syfte att

återspegla militär och social verksamhet vid Ljungbyhed från 1670-talet till 1998
förvalta och vårda materiel som deponerats eller ägs av museet
ge möjlighet till forskning i flygmilitär historia
upprätta referensbibliotek
hålla foto-, film- och videoarkiv
visa flygmateriel och verksamhet i samband med flygning, tillsyn och reparation

Föreningen är öppen för enskilda och föreningar, som har intresse för militärhistoria.

Hans Gustafsson

Valberedning

Hans Rundblad

EKONOMI
Föreningen får ett kommunalt bidrag om 100 000 kronor samt ett bidrag från Ljungbyhed Park om 60.000 kronor. Övriga intäkter omfattar gåvor, entréavgifter och medlemsavgifter. Hyran uppgår till nära 120 000 kronor och utgifter för el, värme, försäkringar mm till ca 75.000 kronor.

ÖVRIGT
Allt arbete inom föreningen bedrivs helt ideellt och det behövs mångas krafter för att hålla museet öppet, samt för att sköta arkiv och materiel. Alla intresserade är välkomna att delta i arbetet med att bevara den snart 350-åriga militära epoken på Ljungbyhed.

Antalet besökare under 2021 var1618, en liten ökning jämfört med 2020, trots den pågående pandemin. Gruppbesöken uteblev tyvärr nästan helt.

Medlemsantalet är idag 270, en ökning med nära 20% senaste året, men det finns plats för många fler! Välkomna.