Föreningen Ljungbyheds Militärhistoriska Museum har

bl. a. som syfte att

återspegla militär och social verksamhet vid Ljungbyhed från 1670-talet till 1998
förvalta och vårda materiel som deponerats eller ägs av museet
ge möjlighet till forskning i flygmilitär historia
upprätta referensbibliotek
hålla foto-, film- och videoarkiv
visa flygmateriel och verksamhet i samband med flygning, tillsyn och reparation

Föreningen är öppen för enskilda och föreningar, som har intresse för militärhistoria.

Kenneth Dådring

Valberedning

Hans Rundblad

EKONOMI
Föreningen får ett kommunalt bidrag om 80.000 kronor samt ett bidrag från Ljungbyhed Park om 60.000 kronor. Övriga intäkter omfattar gåvor, entréavgifter och medlemsavgifter. Hyran uppgår till ca 116.000 kronor och utgifter för el, värme, försäkringar mm till ca 60.000 kronor.

ÖVRIGT
Allt arbete inom föreningen bedrivs ideellt och det behövs mångas krafter för att hålla museet öppet, samt för att sköta arkiv och materiel. Alla intresserade är välkomna att delta i arbetet med att bevara den drygt 300-åriga militära epoken på Ljungbyhed.

Antalet besökare under 2018 var över 2100, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2015. Den nya avdelningen med inriktning på flygets historia på Ljungbyhed är säkert en starkt bidragande faktor, liksom att vi har öppet dagligen under juli och första veckan i augusti. I år avser vi utöka ”flygutställningen” med ca 90 kvm.

Medlemsantalet ökar, men det finns plats för många fler! Välkomna.

Fly ’n Ride är numera en del av vår förening. Årets evenemang planeras att bli lördagen den 31 augusti.

Se mer på Fly 'n Ride.